Yurtdışına taşınmak için gerekenler

Yurt dışına taşınmak için gereken evraklar NELERDİR?

  1. Pasaport ve kimlik fotokopileri.
  2. Eşya kimin adına gönderiliyorsa onun vekaletnamesi noterde tasdik olacak.
  3. Eğer eşya Türkiye’den çıkacaksa; Türkiye’deki 3 yıllık formaliteden kira kontratı veya varsa tabu fotokopisi noterde tasdik olacak.
  4. Adli sicil kaydı.
  5. Nüfus kaydı.
  6. Tarihçeli yerleşim yeri belgesi.
  7. Yurt dışı ikametgah veya  (Anmeldung, oturma izni).
  8. Gönderilecek eşyaların genel listesi.

Yurt dışına nasıl taşınır.

Bizimle taşınmaya karar verdiğinizde biz zaten anlaşma gereği tüm eşyalarınız paketlemesini yapıp ortalama hacmini hesaplıyoruz ve listelenmiş eşyanın bir kopyasını da müşterilerimize iletmekteyiz. Eşyanın paketleme işlemleri sırasında net hacim hesaplamasını yapıyoruz çünkü doğru bir sonuç çıkmasının tek olanağı parçalara ayrılabilen ve tekrar monte edilebilecek eşyaları belirleyip küçülterek hacmini hesaplıyoruz ama anlaşma öncesi fiyat teklifi sunabilmek için önceden belirlenmiş olan ortalama hacim değerleri baz alınarak fiyat teklifi sunulur. Eğer eşya listesinin bir örneğini indirmek istiyorsanız Marsel nakliyat eşya listesi linkini tıklayıp kullanmış olduğumuz bir eşya listesini indirebilirsiniz. Ayrıntılı eşya listesi gümrük işleminde mevzuata göre sunulması zorunludur. Eğer eşyanın hacmini öğrenmek istiyorsanız indirdiğiniz listemizi eşyanızı tek tek ekleyip mail yoluyla bize tekrar gönderirseniz hacmini hesaplayıp size fiyat teklifi iletebiliriz.

Gümrükleme işleminin bizim tarafımızda yapılabilmesi için sizden noter tasdikli vekaletname almak zorundayız eğer eşyanın sahibi yurt dışındaysa bunu konsolosluklar üzerinden gerçekleştirebilir. Gümrük Vekaletname bağlantısına tıklayıp vekaletname örneği indirebilirsiniz.

Zati Eşya Taşıma Ne Demektir?

Hukuksal olarak gerçek ve tüzel kişiliği sahip bireyin kişisel eşyalarını gümrük vergisinden muaf bir şekilde yurt dışına taşıması demektir. Ayrıca eşyaların yüzeysel bir inceleme sırasında daha önce kullanılmış yani ikinci el eşya olmasında, faturası da bulunmadığı için gümrük mevzuatlarında zati eşya kapsamına girmektedir ama Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Avrupa Birliği uluslararası nakliye ve gümrük kanunlarınca zati eşya taşımacılığında gümrük vergisi ve KDV muaf olabilmek için 3 tane şart aranmaktadır, bunlar;

  1. Eşya sahibi eşyanın taşınacağı ülkede oturma izni olup olmaması.
  2. Eşya sahibinin eşyanın taşınacağı ülkede vatandaşlık durumu.
  3. Taşınma nedeni evlilik, iş, eğitim gibi taşınma mecburiyeti oluşturan nedenler.

Bu 3 şarttan herhangi biri sağlanamadığı durumlarda ekstra vergilendirme ve yaklaşık olarak 200 Euro gibi bir ücretlendirme yapılır.

Yurt dışına taşınmak için ne gerekli?

Günümüzde yurt dışına taşınmak oldukça çok kolay, yukarıda bahsetmiş olduğumuz evrak ve şartlara sahip olduğunuzda geriye sadece profesyonel bir nakliye şirketi tutmaya kaldı çünkü bu sürecin en önemli kısmı. Taşınmanızı kolaylaştıracak sizin adınıza gerekli yasal işlemleri yapabilecek tecrübeye ve yapıya sahip bir firma, sizin taşınma sürecinizin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine olanak kılacaktır. Şirketimizin bu konuda ne tür hizmetler sunduğunu ve bunun hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız; canlı destek bölümünde, mail veya bir telefon görüşmesi sayesinde bizimle hemen irtibat kurabilirsiniz.

1, “Yurtdışına taşınmak için gerekenler” hakkında görüş bildirdi

  1. KKTC Gazimağusa’da adıma kayıtlı tapusu bulunan evime, Ankara’daki evimden taşınmak istiyorum. 2+1 olan eşyalarımın (Yatak Odası Tk.+Çocuk Odası Tk.+Salon Tk.+Mutfak (Beyaz Eşya)) nakliye bedeli ile gümrük geçişi ve alınması gerekli izinler hakkında mail adresime detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum. İyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir